Vakantie weblog

Vakantie weblog

Over dit blog

Dit weblog is om familie en vrienden op de hoogte te houden tijdens de vakanties en uitjes. We zullen het op prijs stellen als je een reactie geeft. Dit kan door te reageren via dit blog of via het contact formulier

27 en 28 maart

Weekend Limburg 2015Geplaatst door Aart Kooijman 28 mrt, 2015 17:55
Vrijdagavond een mooie zonsondergang in Noorbeek
Zaterdag 28 maart.
De dag begint mooi. Na het ontbijt zijn we naar Eijsden gereden waar we door de kasteeltuinen van Kasteel Eijsden gewandeld hebben.

Het kasteel aan de rand van Eijsden in het uiterste zuiden van Limburg dateert uit 1636 en is sindsdien nauwelijks gewijzigd.

geschiedenis:
De geschiedenis van Kasteel Eijsden gaat terug tot in het begin van de 13e eeuw. In 1213 werd de toen nog geheten 'Hoeve Eijsden' door de bisschop van Luik aan de zoon van hertog Hendrik III van Limburg overgedragen. Na ruim een eeuw wordt de 'Hof tot Esde' door de hertog van Brabant geschonken aan Diederik van Monjoy. Na een verdere veranderingen van eigenaar komt de hoeve via de hertogen van Brabant en Arnold Huyn van Amstenraedt, heer van Geleen, uiteindelijk in het bezit van de familie Lamargelle.

In 1636 liet Arnold de Lamargelle, heer van Eijsden, het nieuwe kasteel bouwen. In het rampjaar 1672 werd het kasteel in gebruik genomen als hoofdkwartier van Willem III. In 1875 werd het kasteel eigendom van de burgemeester van Eijsden die op het binnenplein een terras liet aanleggen en de huidige hoofdingang liet bouwen. Het Kasteel Eijsden is ook nu nog priv├ę-bezit.

info archipedia

Hierna gewandeld door de Eijsder Beenden, een naruurgebied van 61 ha.
Helaas was het een druilige middag met regen. (nat)

2e helft van de middag een korte wandeling door Valkenburg gemaakt.
  • Reacties(1)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Jos 28 mrt, 2015 22:49

Hoi Aart & de rest

Jammer van het weer, en het wordt er niet beter op volgens de verwachtingen.
Nou ja, als jullie niet kunnen wandelen hebben jullie meer tijd om rijstevlaaien te eten en Gulpener Bier te drinken.

Groeten uit het al even natte Schiedam