Vakantie weblog

Vakantie weblog

Over dit blog

Dit weblog is om familie en vrienden op de hoogte te houden tijdens de vakanties en uitjes. We zullen het op prijs stellen als je een reactie geeft. Dit kan door te reageren via dit blog of via het contact formulier

zaterdag 27 september deel 2

Veluwe weekend september 2014Geplaatst door Aart Kooijman 28 sep, 2014 19:07
Vanavond naar de parkeerplaats op de Otterloseweg voor de excursie herten in bronst.
Met twee boswachter van natuurmonumenten zijn we na een korte wandeling aangekomen bij het wild theater voor een bakje koffie. Het wild theater een een gebouw waar je achter glas het wild kan waarnemen. Vandaar een korte wandeling gemaakt naar de huifkar die ons naar een gebied heeft gebracht waar de bronst goed te horen is. Ondertussen is het al behoorlijk donker geworden en zien we weinig. Maar het is een geweldige ervaring en indrukwekkend om het burlen van de herten mee te maken. Om 22.00 uur was de excursie afgelopen.

De mannetjesherten doen in september/oktober veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen. Ook gaat de bronsttijd gepaard met veel imponeer- en dreiggedrag. Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. Om het bezit van hinden kan soms vel gevochten worden.

Helaas geen foto's omdat de excursie in de avonduren plaats vond.

  • Reacties(2)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Ruud 28 sep, 2014 22:01

Dus jullie hebben die beesten niet gezien. Hingen er echt niet hier en daar speakertjes tussen de bomen? Hadden die boswachters niet stiekem veel pret tijdens die excursie met die stadslui.....

Geplaatst door Jos 28 sep, 2014 19:15

Gut, dat je bij de opera soms indrukwekkend koper kan horen, dat wist ik wel.
Maar dat je in de bossen het brons kan horen is nieuw voor me.
Vast wel muzikale herten.
Die lopen natuurlijk de hele dag te zingen: "Daaaaaaar in't bronstgroen eieieieieikenhout....."
Nou, veel plezier daar in het enge bos

Groeten
Jos