Vakantie weblog

Vakantie weblog

Over dit blog

Dit weblog is om familie en vrienden op de hoogte te houden tijdens de vakanties en uitjes. We zullen het op prijs stellen als je een reactie geeft. Dit kan door te reageren via dit blog of via het contact formulier

Maandag 14 maart

Limburg 2011Geplaatst door Aart Kooijman 14 mrt, 2011 17:34

De vakantie zit er weer op, is wel snel gegaan zo lang weekend. Morgen weer werken en over 8 weken naar Texel. smiley

  • Reacties(0)//vakantie-weblog.netschaapjes.be/#post43

Zondag 13 maart

Limburg 2011Geplaatst door Aart Kooijman 13 mrt, 2011 18:59

Vandaag door het rivieroeverreservaat de Eijsder Beemden gewandeld dat direct langs de Maas ten noorden van Eijsden ligt. De gehele oppervlakte wordt extensief jaarrond begraasd door een kudde Koniks en Galloways. De Eijsder Beemden is een zeer soortenrijk natuurgebied en een uitstekend voorbeeld van een snelle natuurlijke ontwikkeling vanuit een cultuursituatie. Door de grote variatie aan bodem- en vochtomstandigheden, de invloed van de kuddes grazers en vooral ook de invloed van de Maas vinden vele planten en dieren er uitstekende leefomstandigheden. Na de wandeling de grotten van de Sint Pietersberg bezocht en de afgraving van de Sint Pietersberg door de ENCI gezien.

  • Reacties(1)//vakantie-weblog.netschaapjes.be/#post42

Zaterdag 12 maart

Limburg 2011Geplaatst door Aart Kooijman 12 mrt, 2011 19:06

Vanmorgen om 8.00 uur opgestaan, geontbijt en er op uit om van het mooie weer te genieten. Eerst een wandeling gemaakt door het Gulpdal en wat zagen we tot onze verbazing? Jawel een kudde schapen. Hierna bij Hotel Herberg & Proeverij “De Smidse”een heerlijk bakje warme chocola met slagroom en een grote vlaaipunt bestelt. Het was geweldig terrassen weer.

Vandaar een wandeling gemaakt door het geuldal naar de “Volmolen”.

Geschiedenis van de Volmolen Epen:
Deze Volmolen is lange tijd in gebruik geweest voor het ‘vollen’ van geweven stoffen tot viltig en sterk laken. De stof werd daarvoor gedrenkt in een mengsel met ranzige boter of gerotte urine en bewerkt met stampers die door het waterrad werden aangedreven. In 1872 is de Volmolen omgebouwd tot graanmolen.

En nu naar de 1000 schapen (ooien) en de 920 lammeren van Schaapskooi Mergelland Epen.

  • Reacties(0)//vakantie-weblog.netschaapjes.be/#post41

Vrijdag 11 maart

Limburg 2011Geplaatst door Aart Kooijman 11 mrt, 2011 16:00

We zijn gearriveerd in het plaatsje Noorbeek waar we 4 dagen vertoeven op vakantie boerderij Terlingerhoeve. Hiervoor nog even in Aken de boodschappen gedaan bij Kaufland. Nu lekker ontspannen in het appartement.

  • Reacties(1)//vakantie-weblog.netschaapjes.be/#post40

Lang weekend Noorbeek (L)

Limburg 2011Geplaatst door Aart Kooijman 09 mrt, 2011 18:59

Op vrijdag 11 maart voor een lang weekend naar Noorbeek waar we bij de fam. Wouters een appartement hebben gehuurd. Even 4 dagen onthaasten!

  • Reacties(0)//vakantie-weblog.netschaapjes.be/#post39